vakantiehuis huren in frankrijk

Al een aantal jaren sluimerde het idee om een huis te kopen in Frankrijk. In 2010 zijn we hier ook echt mee aan de slag gegaan. Tijdens de zomervakantie hebben we een aantal streken bezocht en ook met makelaars verschillende huizen bekeken. Er zijn veel mooie gebieden in Frankrijk, maar voor ons sprong de Corrèze eruit. De natuur is prachtig, er is ruimte, er is rust. Wil je wel iets ondernemen, dan is die mogelijkheid er ook. In de naastgelegen regio de Auverge zijn er een paar skigebieden; dit speelde ook mee om voor de Corrèze te kiezen.

Dan het huis

Karakteristiek, gebouwd van granietblokken en eikenhout, luiken voor de ramen. Een grote tuin, een verwarmd zwembad. Er hoefde niet veel geklust te worden, en we konden de inboedel overnemen, meubels, keukeninventaris, linnengoed, noem maar op. Door omstandigheden hebben we het plan een tijd laten rusten, het is toch een hele beslissing.

Het voelde direct heel eigen

Gelukkig was het huis nog te koop toen we er van overtuigd waren dat we het konden doen en ook heel graag wilden doen. In oktober 2011 hebben we de handtekeningen onder het koopcontract gezet en dezelfde avond konden we in ons droomhuis overnachten. Het voelde direct heel eigen, het is ons tweede thuis!