6 thoughts on “Gastenboek

 1. Hallo Gert en Yvonne,

  We hebben een super vakantie gehad.
  Het huis is echt geweldig. Groot, ruim, koel, praktisch en van alle luxe voorzien. En vooral ook mooi, indrukwekkend, sfeervol ingericht.
  In het woonhuis was het natuurlijk koel genoeg om lekker te slapen. De gîte was wel erg warm onder het dak.

  We waren, met enige wisselingen, de meeste tijd met 12 mensen. Eten maken voor zo’n grote groep is met die warmte natuurlijk een uitdaging. Maar koelkasten, diepvriezers, gaspitten en ovens en bbq’s genoeg.

  De tuin en het zwembad zijn natuurlijk de plekken geweest waar we overdag veel vertoefd hebben. Zwembad was fijn water, ruim genoeg om even af te koelen en af te reageren.

  Met 12 mensen is deze plek echt perfect om vakantie te houden omdat er genoeg hoeken zijn waar je je kunt terugtrekken. regelmatig hebben we onder de boom op het ronde bankje gezeten om van de stilte, het uitzicht en de zonsondergang te genieten. De tuin bood ook een heerlijke plek om een badminton toernooi te houden waar we ’s avonds na het eten heel veel plezier hebben gehad.

  Wat betreft de omgeving: deze is bijzonder mooi en we hebben dan ook regelmatig gewandeld. Het meer biij Neuvic vinden wij mooier en schoner dan het meer bij Bort les Orgues.
  We vonden het natuurlijk heerlijk om zo lang mogelijk buiten te zijn en aangezien we van spelletjes houden hebben we veel buiten met de kleine zaklampjes gezeten. De grote lampen deden het volgens ons niet. Laat dat nou het enige zijn dat misschien wat onhandig was.

  We hebben het super gehad en alles was heel goed geregeld. Ook de twee Engelse mensen die ons hebben ontvangen en tussendoor de zaken in gaten hielden waren aardig en behulpzaam.

  In de laatste 14 jaar hebben we nu 6 maal een huis in Frankrijk gehuurd en Margerides is nu toch wel het mooiste plekje.
  Als we ooit besluiten twee keer naar hetzelfde te gaan zal jullie huis zeker bovenaan het lijstje staan. Maar we gaan om het jaar met zo’n grote groep en proberen toch steeds weer een ander mooi plekje te zoeken.

  Gert en Yvonne, jullie hebben een juweeltje daar in Frankrijk. Heel veel succes met het verhuren. bedankt dat we er gebruik van hebben mogen maken.

  Groeten van Marga en Frank
  en oook van Hanneke, hans, Femke, Felix, Roos, Pien, Roy, Ieke, Joeri, Cassie,Ron.

 2. Fantastisch huis, heerlijke tuin, prachtig uitzicht, betoverende sterrenhemel. En en-passant gevist in de Dordogne en aqua-rando in de Corrèze met helm en wetsuits.
  Voor herhaling vatbaar!

 3. Superlatieven schieten tekort. Is het een museum, kasteel of een villa, of is het alle drie.
  Wat heerlijk om hier te zijn en wat een stilte. Soms hoor je alleen de wind en het kloppen van je hart. lekker zwemmen en genieten van de omgeving. Een omgeving die af en toe aan Italië doet denken.

 4. Voor de 2e keer hbben wij genoten van jullie huis in Margerides.
  Heerlijk opgemaakte bedden en mooie omgeving. Veel bloeiende bermen en weilanden en niet te vergeten mijn geliefde Limousin koeien. Ik heb heel veel mooie foto’s gemaakt.
  Wij hebben mooi weer gehad, en vaak buiten kunnen eten. De wind bleef wel fris. Ondanks die frisse wind bleef de temperatuur wel goed zodat wij in ieder geval van het zwembad gebruik konden maken. De visjes in de vijver heb ik af en toe gevoerd, ik zag 3 goudvissen en veel kleine visjes. Ze doen het prima.

  Wij waren hier met Jan’s ouders en onze kinderen. Jan’s vader heeft als soldaat in 1959=1960 in La Courtine gezeten en wilde hier graag nog eens heen. Het is ongeveer 35 km van Margerides. Destijds was hij daar als marechaussee.
  In La Courtine is een museum gemaakt voor oud-militairen, als je daar een bezoek wilt brengen bel dan eerst dhr. Achard (06-74516749-frans mobiel nummer). Hij kan dan een rondleiding geven. Bij ons is dit mislukt omdat hij in het ziekenhuis lag. Zijn buurman heeft het museum voor ons geopend, het was super. Jan’s vader was helemaal in zijn nopjes.
  Lieve Yvonne en Gert, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en dat wij gebruik mochten maken van jullie huis in deze rustige, schitterende omgeving.
  Tot een volgende keer!

  Jan en Marg Borgers, Jan, Hetty, Jan-Maarten en Leendert Borgers

  29 mei t/m 2 juni 2014

 5. A last minute arrival- lovely place gîte and pool.
  Unfortunately we were unlucky with the weather but we saw lots of the surrounding countryside.
  Thank you very much for everything.
  Best wishes from us all.

  The Muirhead Family.
  9th – 16th August 2014

 6. Superlatieven schieten tekort.
  Is het een museum, kasteel of een villa, of is het alle drie.
  Wat heerlijk om hier te zijn en wat een stilte.
  Soms hoor je alleen de wind en het kloppen van je hart.
  Lekker zwemmen en genieten van de omgeving, een omgeving die af en toe aan Italië doet denken.
  Bedankt voor alles.

  Marinus

  Bedankt voor de leuke, warme en zonnige dagen in dit grote, luxe huis. Het zwembad was ook een perfecte “kers” op de vakantietaart, en een leuke afsluiting van de zomer. Bléééh, ik wil niet naar school!

  Rafaél

  “Scene Rurale”

  Kerkklokken luiden om 7 en 12
  tijd gemarkeerd waar geen tijd lijkt te bestaan
  Musjes, een koekoek,
  tok-tok van kippen en geblaf in de verte
  Stilte, onderbroken door koeiengeblaat.
  Een zacht glooiend veld
  omzoomd door laurierkers en lavendel.
  Robuust natuurstenen boerenhuizen, de dorpskerk,
  een overvliegende kraai –
  groene heuvels langs een achtergrond van bergen.

  “La maison du tilleul” eert de oude lindeboom,
  statige mijlpaal in het landschap,
  symbool voor een tijdloos onderkomen.

  Sieja

  Bedankt dat wij een weekje van deze luxe mochten genieten. Ik heb erg genoten!

  Florine

  Familie Rubingh, Augustus 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *